Avfuktning av krypgrund

Fukt och mögel i krypgrunden kan bli både dyrt och skadligt för hälsan. Åtskilliga husägare har tvingats reparera sina skadade hus för stora summor för att de inte har åtgärdat problemen i tid. Många försöker minska luftfuktigheten genom att öka ventilationen i krypgrunden i tron att de ersätter den fuktiga luften med frisk luft. Men eftersom det är med luften utanför krypgrunden som fukten kommer in så blir resultatet tvärtom - fuktnivåerna i krypgrundenökar. Ett bra sätt att undgå fuktproblem, är att installera en avfuktare i krypgrunden. Det är en enkel men effektiv teknik som dock kräver kunskaper och erfarenhet. Därför ska du helst anlita en fackman. Installationen måste dessutom dimensioneras och utformas efter just din unika krypgrund. OBM Gruppens avfuktare för krypgrunder är utrustade med en hygrostat som känner av luftfuktigheten och styr när den ska vara aktiv. Avfuktaren arbetar bara när den relativa luftfuktigheten är för hög, vilket sänker driftskostnaden till ett minimum.

Vad kan du göra själv och vad kan vi göra?

OBM har mångårig erfarenhet av krypgrunder och avfuktning. Vi gör en bedömning av just din krypgrund och installerar en avfuktare som är anpassad efter de behov som finns. Våra avfuktare håller hög kvalitet och är av så kallad sorptionstyp. De klarar av att avfukta även vid låga temperaturer, vilket en enkel kylavfuktare du kan köpa på byggvaruhus inte gör. Du kan givetvis välja att installera avfuktaren i krypgrunden själv.

Vi har olika produktpaket som innehåller avfuktare med styrutrustning som kan anpassas till de flesta hus. Vi tillhandahåller även nödvändiga installationstillbehör. Läs mer under produkter eller kontakta oss gärna för skräddarsydda lösningar. Vi erbjuder dessutom tjänster i anslutning till egeninstallation, exempelvis efterkontroll och årligt serviceavtal. Behöver du tips och råd, hjälper vi dig gärna.

Kontakta oss på OBM Gruppen om du misstänker fukt eller mögel i krypgrunden. Vi bedömer era problem och anpassar installationen av avfuktare för att motsvara de behov som finns för just din krypgrund.

Broschyr (pdf)