Avfuktningsaggregat, Fuktmätning


Avfuktningsaggregat

Avfuktningsspecialisten vet att värme oftast är viktigare än torr luft vid avfuktningsuppdrag när fuktskadade material som betong, tegel, lättbetong och trä ska torkas ut. En konventionell sorptionsavfuktare är egentligen utformad för att avfukta luft och inte material. Våra avfuktare (avfuktningaggregat) är speciellt framtagna och anpassade för avfuktning av vattenskadade byggnadsmaterial. Vi kan i många fall avfukta t.ex. betong upp till 30% snabbare än vad en konventionell avfuktare klarar av beroende på vilket material som avfuktas. Vid avfuktning av timmer eller lättbetong kan skillnaderna i vissa fall bli ännu större.

 


Avfuktare med GSM-Teknik

Vill du säkert veta att det ni avfuktar fungerar tillfredsställande dygnet runt, året om? Oavsett om du har en avfuktare i din krypgrund hemma i villan eller om du ansvarar för en avfuktningsanläggning i en industriprocess finns all anledning att kvalitetssäkra avfuktningsdriften för att minimera skaderisk och kostnader som kan uppstå p.g.a. driftstopp. Denna kvalitetssäkring är inte längre särskilt kostsam. Ring oss så berättar vi mer.


MUD 900

Den intelligenta maskin som klarar både avfuktning och värme. Mud 900 är en sorptionavfuktare som kan kompletteras med 9 kW värme. Maskinen har Hygrostaten och termostat funktion som leder till en önskad klimat kan väljas. Detta gör det till det självklara valet för uppvärmning och avfuktning. För större områden är kanske storebror Mud 1600 föredra. En idealisk maskin för anläggningsarbeten men även lämplig för stora lokaler som tillfälliga hallar och lager.


MUD Multi 1600 Kombinationsmaskin

Den intelligenta kombimaskinen som klarar både avfuktning och värme. Tack vare modern teknik känner sensorer av om det behövs värme eller avfuktning enligt förinställda värden. Maskinen arbetar med hetvatten och el, var för sig eller kombinerat. Du behöver bara ?en? maskin för att klar de flesta behov. En idealisk maskin på byggarbetsplatsen men som också passar för större temporära lokaler som tält eller ishallar.

 


MUD 260

En universalavfuktare som kan användas både som portabel avfuktare och som kan installeras permanent. Luftflöde: 260 m3/h. Avfuktningskapacitet: ca 27 Kg/dygn vid 20 grader och 50 % relativ fuktighet. Har uttag för hygrostatstyrning. Kan levereras med upphängningsjärn och stos på processluftintaget. Kan ändras från manuellt läge till automatdrift med vippströmbrytare i fronten. Funktionen kan enkelt ändras med strömbrytare beroende på om maskinen ska stanna helt när önskat fuktighet uppnåtts eller om fläkten ska gå i s.k. ventilationsläge (kontinuerlig drift).

 


MUD 340

Patenterad avfuktare som har en speciell funktion där avfuktnings- respektive värmeavgivningskapaciteten kan ställas in efter behov. Har uttag för hygrostatstyrning. Kan ändras från manuellt läge till automatdrift med vippströmbrytare i fronten Funktionen kan enkelt ändras med strömbrytare beroende på om maskinen ska stanna helt när önskat fuktighet uppnåtts eller om fläkten ska gå i s.k. ventilationsläge (kontinuerlig drift).

 


Reglercentral

Lämplig för krypgrundsinstallation. Elektronisk reglercentral som kan placeras var som helst i bostaden där den är lätt tillgänglig för avläsning. Reglercentralen har digital display som visar den relativa luftfuktigheten i krypgrunden. Den har även en inbyggd larmfunktion som ger signal om luftfuktigheten av någon anledning skulle stiga över önskvärd nivå.

 


Hygrostat

Elektromekanisk rumshygrostat med växlande kontakt. Har låsbar inställning och är speciellt utvecklad för att styra avfuktningsaggregat Hygrostaten klarar märkström upp till 10 A. Hygrostaten har en slutande kontakt som sluter vid stigande fukthalt. Har få rörliga delar som ger god driftsäkerhet och noggrannhet. Levereras med snabbanslutning och 3 meter kabel.